Meteen naar de inhoud

Nieuwjaarsduik 2022

een nieuwe traditie is geboren

Met een plons in het Nieuwe Meer en een uitgestelde nieuwjaarsreceptie ging op 30 januari het 100-jarig jubileum van ons park van start. Met zo’n 30 duikers, twee keer zoveel supporters en een heerlijk winterzonnetje kunnen we zeggen: missie geslaagd. Met dank aan alle deelnemers en de vrijwilligers, die voor tenten  en ons natje en droogje hebben gezorgd.

[/members_logged_in]
Martin de Jong & Martin Nees, al jaren enthousiaste vrijwilligers bij Ons Buiten, in de badmode van 100 jaar geleden.
Nieuwjaarsduik door tuinders Ons Buiten. Start 100 jarig jubileumseizoen.
[/members_logged_in]

Wat was het een gezellige happening daar bij en in het water van het Nieuwe Meer. Het enthousiasme en de eensgezindheid spatte ervan
af. Een paar helden hadden voorpret met gekke pruiken en vooroorlogse badpakken, anderen keken vertwijfeld naar het water: “Waarom doe ik dit?”. Voor de lol natuurlijk, want daar zijn onze tuinders goed in. 

Op het strandje was het piekfijn voor mekaar met omkleedtenten, extra aangesnoerd vanwege de verwachte storm die gelukkig uitbleef.

Hanneke Weber keek op de voorzittersklok om stipt om 12 uur het fluitsignaal te geven.  En fuuuuuuuut, daar gingen ze, schreeuwend en
joelend, want toch wel koud, en gillen van de lach. Eenmaal dóór was het wel lekker, hoorde je links en rechts, en sommigen gingen voor een tweede en een derde ronde. Dit alles onder het toeziend wakend oog van de brandweermannen op de boot, die goed in de gaten hielden of iedereen weer heelhuids op het droge kwam.

Koek en zopie
De duik zelf was een bliksemactie, want na een kwartier was het water weer rimpelloos en stonden de duikers op de kant op zoek naar warme kleding. Tijd voor koek en zopie op het tuinpark. Er werd erwtensoep en vegetarische tomatensoep geschonken, er was chocolademelk met slagroom en roze koeken. Binnen ging de Nieuwjaarsreceptie van start met een toren van heerlijke 100-jaar jubileumgebakjes en een mooi welkomstwoord van voorzitter Hanneke.

Pluim voor de vrijwilligers
Slechts vier dagen voor de duik ging na weken onzekerheid door de lockdown het licht eindelijk op groen voor de feestelijkheden. Dus kort tijd om alles te regelen: tenten op het strandje, deelnemers informeren, eten en drinken inslaan, voorbereidingen voor de nieuwjaarsreceptie, kortom handen uit de mouwen. Een klus, maar het is gelukt dankzij al die lieve bekende en nieuwe vrijwilligers die meteen paraat stonden Heus, zonder hen was het niet gelukt.

Bekijk ook de andere terugblikken op de feestelijkheden van ons 100-jarig jubileum.

[/members_logged_in]
Aretha van de kantinecommissie met heerlijke zelfgemaakte borrelhapjes. Alles ging schoon op tijdens de Nieuwjaarsreceptie.
Heerlijke petit-fours met jubileumlogo.
[/members_logged_in]

100 jaar Ons Buiten

De Nieuwjaarsduik was de eerste van een scala aan feestelijke activiteiten waarmee we in 2022 ons jubileumjaar vieren. Een viering die natuurlijk bestaat uit terugkijken op de geschiedenis van ons park. Maar ook op de honderden uren van schoffelen, maaien, zaaien, oogsten, vergaderen, kappen, sporten, spelen, opgroeien, oud worden en -vooral- genieten van het buiten zijn in de natuur. Op ons eigen stukje groen in de grote stad: Ons Buiten Amsterdam!