Meteen naar de inhoud

Media

Krijgt u de nieuwsbrief nog niet, maar wilt u ook graag op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt op Ons Buiten, geef je dan op via onderstaande knop.

Tuinders die geen mail hebben, kunnen deze in geprinte vorm lezen. Deze nieuwsbrieven zitten in een map die in de kantine ligt.

Wilt een bijdrage schrijven voor de nieuwsbrief, dan kunt u uw kopij opsturen. Wij ontvangen deze graag per mail nieuwsbrief@ons-buiten.nl of in de bestuursbus naast het verenigingsgebouw.

Kwartaalblad Ons Buiten

Het kwartaalblad Ons Buiten – “de glossy” – verschijnt vier keer per jaar. Voor de leden zijn hieraan geen extra kosten verbonden. Alle tuinders kunnen een bijdrage schrijven voor ons kwartaalblad. De redactie bepaalt of bijdragen gepubliceerd worden. Kopij voor Ons Buiten kunt u insturen per e-mail redactie@ons-buiten.nl , of u kunt deze in de bestuursbus bij het verenigingsgebouw doen ter attentie van redactie Ons Buiten.

Aspirantleden, mensen die zich bij de Bod van Volkstuinders en bij Ons Buiten hebben ingeschreven, krijgen het blad het eerste jaar gratis en beslissen daarna of zij zich willen abonneren voor €17,50 per jaar.

Foto's

We hebben zeer actieve fotografen onder de leden. Het park nodigt uit om van de natuur prachtige foto’s te maken.

Voor leden zijn ook de foto’s van de activiteiten hier te vinden.

Video's

2022

Tijdens TuinKunst in het kader van het 100 jarig jubileum van Tuinpark Ons Buiten zong Karin Bloemen een door haar zelf geschreven “Ons Buiten” lied.

 

1923

De inzegening van de verenigingsvlag van het tuinpark ‘Ons Buiten’, in Amsterdam-West, gebeurde in aanwezigheid van het ‘kranige’ bestuur en de muziekharmonie Excelsior. Oorspronkelijk waren volkstuinen bedoeld om in tijden van economische recessie de voedselvoorziening op peil te houden. De gemeente stelde grond beschikbaar aan arbeiders en burgers, zodat zij zelf groenten konden telen. In perioden van economische voorspoed kregen de volkstuinen een meer recreatieve functie en werden er tuinhuisjes gebouwd.