Meteen naar de inhoud

12 juni Open Parkdag &Tuinkunst

Het was als vanouds genieten op Tuinkunst en Open Parkdag: dit jaar op 12 juni. Het weer werkte mee, een groot aantal bezoekers van ‘buiten’ kwam een kijkje nemen en veel tuinders hielpen mee om van deze dag een succes te maken.

   Karin Bloemen met bestuursleden Hanneke Weber en Ruud van Buuren

Gevarieerde markt
Op het grote veld trokken  de mooi aangeklede stands veel bekijks. Zo waren er allerhande kunstwerkjes, creatieve kunstvormen, mooie schilder- en beeldhouwkunst te zien. En zelfgemaakte kleding, sieraden, planten en boeken, inclusief auteur. De kindervrijmarkt was als snel bezet. Het bleek een publiekstrekker waar de kinderen hun handeltjes makkelijk aan de man konden brengen.

La Bloemen
Een hoogtepunt van de dag was de voorstelling van Karin Bloemen. Ze trad twee keer op in toepasselijke bloemjurken en zong bekende meezingers. Ze had zelfs een lied geschreven over Ons Buiten op muziek van This is my life (tekst in pdf) Iedereen haakte in. Wat hebben we genoten van La Bloemen!

Wolkentuin, foto’s, docu’s en treintjes
Buiten het grote veld waren veel nieuwsgierigen die een kijkje namen bij de opening van de ‘Wolkentuin’ een onderdeel van de wandeltuin en ontworpen door Elpeth Diederix. Over de paden zwierven ook veel bezoekers om te genieten van de wandelexpositie Op de tuin  langs de 100 portretten van medetuinders van Michael Floor. Wie even rust wilde, kon in de zaal genieten van de ‘Boom in Amsterdam’ van Agnes de Ruiter over groen in Amsterdam. Twee maal trok gids Bert Kuit met een klein clubje langs de tuinen om alle bijzondere planten en bomen aan te wijzen. En niet alleen kinderen lieten zich rondrijden over het park met een minitreintje.

De innerlijke mens
Zoals gewoonlijk werd er ook weer goed voor de hongerige en dorstige bezoekers gezorgd. Ze konden neerstrijken op de terrassen om te genieten van de muziek en de heerlijke hapjes en drankjes zoals de zelfgemaakte hamburgers en de yoghurts met fruit. Vanaf 11 uur stonden er al rijen bij de frietkar zodat de teller aan het eind van de dag op 700 zakken friet stond. Het was kortom een mooie dag.

Bekijk ook de andere terugblikken op de feestelijkheden van ons 100-jarig jubileum.

[/members_logged_in]
[/members_logged_in]