Meteen naar de inhoud

3 april 2022 – opening jubileumtuinseizoen

Het weer was ons bijzonder goed gezind op 3 april. Een langdurige en felle opklaring zorgde voor een fantastische zonnige opening van ons 100ste tuinseizoen.

Zo waren er meer dan 100 tuinders aanwezig bij de speeches van  onze voorzitter Hanneke Weber en van wethouder Marieke van Doorninck*. De wethouder prees in haar speech ons natuurlijk tuinieren, zonder gif en zonder kunstmest. Wat resulteerde in 4 stippen bij het lieveheersbeestje van het keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Ook haalde ze aan dat Ons Buiten een tuin is voor alle Amsterdammers voor wie de hekken altijd open staan. Als speciale verrassing gaf de wethouder ons namens de gemeente de speciale jubileumpenning van de stad Amsterdam! En overhandigde zij het eerste exemplaar van de nieuwe Wandelgids langs zeven (tuin)parken.

Ook AT5 was van de partij en filmde een interview met tuinder Ans Kiers die al vele jaren tuinder op Ons Buiten is. Je kunt het fragment terugkijken.

En dan was er nog het jubileumcadeau van Hennie Kamsteeg. Zij gaf de opbrengst van de verkoop van haar tuin aan ons park en daar is een prachtige bank van gekocht. Vanaf juni 2021 is daar een enthousiaste club tuinders mee aan de slag gegaan om het bankje te decoreren. Er werd een ontwerptekening gemaakt en in het diepste geheim werd er twee avonden per week gemozaïekt. Zelfs in de winter werd er doorgewerkt, in de loods, in de kou achter een zeil met een kacheltje erbij . De bank staat nu in volle glorie en fantastisch mooi voor de bibliotheek onder de geleide bomen. Een aanwinst voor ons grote veld en ons hele park.

En tot slot: wie jarig is trakteert. Dus kregen alle tuinders nog een goodie bag. Vol verwennerijen, cadeautjes, lieve woordjes, tegoedbonnen en een kleurwedstrijd voor de kids.

Dit seizoen kan niet meer stuk.

* De speeches van Hanneke Weber en de wethouder zijn te lezen in de eerstkomende glossy.

Bekijk ook de andere terugblikken op de feestelijkheden van ons 100-jarig jubileum.

[/members_logged_in]
[/members_logged_in]

100 jaar Ons Buiten.
De officiële opening van het tuinseizoen is een van de vele feestelijke activiteiten waarmee we in 2022 ons jubileumjaar vieren. We vieren dan met trots al die mensen die het park maken tot wat het is. En het is een viering die natuurlijk bestaat uit terugkijken op de geschiedenis van ons park. Maar ook op de honderden uren van schoffelen, maaien, zaaien, oogsten, vergaderen, kappen, sporten, spelen, opgroeien, oud worden en -vooral- genieten van het buiten zijn in de natuur. Op ons eigen stukje groen in de grote stad: Ons Buiten Amsterdam!

Ons Buiten 100 jaar is ook het startpunt voor de volgende 100 jaar. Want met het gevarieerd jubileumprogramma maken we verbinding tussen tuinders en alle omwonende Amsterdammers. Het park zal zich openen en haar blijvende waarde voor de stad tonen. Want Ons Buiten is Ieders buiten.