Meteen naar de inhoud

Koninklijke onderscheiding voor Henk van Raaij

Henk van der Raaij dacht dat hij zaterdag 21 mei naar de algemene ledenvergadering van Ons Buiten ging en zoals gewoonlijk voor de techniek zou zorgen. Maar de dag verliep anders.

In aanwezigheid van familie, vrienden en medetuinders werd onze Henkie door de locoburgemeester van Amsterdam Marieke van Doorninck benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de koninklijke onderscheiding wegens ‘verdiensten met een regionale of landelijke uitstraling en betekenis’, zoals de officiële omschrijving luidt. Maar vooral voor zijn jarenlange en vrijwillige bijdrage aan het verenigingsleven en het verenigingsgevoel op Ons Buiten. ‘Onze’ Henkie was zichtbaar aangedaan toen hij het lintje kreeg opgespeld.

In het zonnetje
Sinds 1962 is Henk vrijwilliger op ons park. Dus wie kent hem niet? Wanneer je ook op het park komt, Henkie is er altijd. Op de tractor of op de grasmaaier, met de kettingzaag bij omgewaaide bomen, als opzichter op de werf, bij de standsopbouw voor evenementen, als mede-organisator van festiviteiten en evenementen, bij de bouwploeg en de taxatiecommissie, sinds 2016 als bestuurslid en natuurlijk als dé motor achter ‘de klaverjas’. Henkie staat voor iedereen klaar met raad en daad.

Er waren al eens tuinders geweest die aangaven dat zo iemand een lintje zou moeten verdienen. Voorzitter Hanneke Weber: “Nou, dat vonden wij ook! Dus daar zijn wij achteraan gegaan.”

Effe wachten…
Iemand voordragen voor een koninklijke onderscheiding is een lang proces, en het bestuur heeft dan ook heel wat hobbels moeten nemen, onder andere strikte geheimhouding. Maar het is gelukt en wat was het een bijzonder moment voor een geëmotioneerde Henkie en zijn familie. Henk, van harte gefeliciteerd. We zijn we trots op je!

Bekijk ook de andere terugblikken op de feestelijkheden van ons 100-jarig jubileum.