Meteen naar de inhoud

Bibliotheek

In de jaren zeventig is begonnen met één plankje – geschonken- boeken in de kantine. Nu is ‘Onze Bieb’ uitgegroeid tot een volwaardige bibliotheek. We hebben een minimum aan regels: het lenen is gratis en is het boek uit, kom het dan ruilen. Breng aan het eind van het seizoen in elk geval alle geleende boeken terug; gelezen of niet!

Wat het aanbod betreft: de infoboeken en de buitenlandse romans hebben we eruit moeten doen, omdat er weinig vraag naar was en de bieb te vol werd.

Voor kinderen is een aparte hoek ingericht met kinder-, voorlees-, prentenboeken en strips. Ook hebben we legpuzzels voor jong en oud. In de voorruimte is een wand voor de thrillers/detectives, oorlogsboeken en de ‘bouquetjes’, een wand met literatuur en een wand met streekromans en grote letterboeken.

Enkele keren per jaar wordt een boekenmarkt georganiseerd waarbij overtollige boeken tegen een kleine vergoeding te koop worden aangeboden. Ook tijdens de jaarlijkse TuinKunstdag in juni is er een stand voor de bibliotheek aanwezig.

Mocht u interessante boeken hebben die u kwijt wilt, overlegt u dan met de Bibliotheek of deze opgenomen kunnen worden in de collectie.